Wordt het SulemanJA of SulemaNEE? Ajax nog steeds in onzekerheid of transfer Sulemana groen licht krijgt

Terwijl Steven Bergwijn met een grote grijns poseerde in het geelzwart van zijn nieuwe Saudische club Al-Ittihad, is er op de sociale media van Ajax nog altijd geen ronkend filmpje te bespeuren van zijn vervanger: Kamaldeen Sulemana. Sterker: het is ten zeerste de vraag of de buitenspeler van Southampton überhaupt nog wel naar Amsterdam komt. “Ik vrees met grote vrezen dat Ajax nu een probleem heeft”, zegt sportrechtadvocaat Michiel van Dijk  tegenover de NOS.

Ajax hoopte de Ghanese aanvaller maandagavond vlak voor het verstrijken van de transferdeadline (om 0.00 uur, middernacht dus) te huren. Ajax geeft aan dat het ‘volop in de hectiek net voor de limiet’ alles heeft ingevoerd in het Transfer Matching System (TMS). In TMS hangt een deadlineklok en daar kunnen clubs precies zien hoe lang zij nog hebben om alle papieren – denk aan transfercontract, het spelerscontract en de financiële details – te uploaden.

Technisch directeur Alex Kroes zei in een interview op de website van Ajax: “We kwamen rond met Sulemana en hebben het papierwerk geüpload in het systeem, net voor de limiet. Daar is nu een discussie over ontstaan: of het wel of niet voor de deadline was.” Ajax heeft gisteren (dinsdag) bij wereldvoetbalbond FIFA om uitsluitsel gevraagd maar vooralsnog is er geen witte rook en blijft het stil.

Zie ook eerdere berichten:
Ajax nog in onzekerheid over tijdig afronden transfer Sulemana; wachten op oordeel FIFA
Ajax meldt officieel vertrek van Bergwijn die ‘de nodige financiële ruimte geeft om een gewenste vervanger binnen te halen’

Related posts