ESPN noemt elf transfervrije opties voor Ajax na het mislopen van Sulemana

Nu definitief bekend is dat Ajax er niet in is geslaagd om Kamaldeen Sulemana naar Amsterdam te halen vanwege het te laat inschrijven bij de FIFA heeft de club, omdat hij met Steven Bergwijn en Carlos Forbs al twee opties voor die positie heeft zien vertrekken, in principe slechts één linksbuiten over: Mika Godts. Tot de winterstop mag technisch directeur Alex Kroes geen spelers meer kopen, maar transfervrije spelers mogen nog wel binnengehaald worden.

Kroes sluit dan ook niet uit dat Ajax zich na het sluiten van de transfermarkt nog gaat versterken met een transfervrije speler. ”Er is een hele groep clubloze spelers met soms veel talent en kwaliteit die om een of andere reden niet onder contract staan”, aldus Kroes eerder al in gesprek met Ajax TV. Wie zou Ajax transfervrij kunnen binnenhalen? ESPN heeft een aantal opties op een rij gezet.

Een van de in het oog springende opties is Memphis Depay, die na zijn vertrek bij Atlético Madrid nog altijd geen club heeft gevonden. Doordat hij momenteel geen club heeft, viel hij buiten de selectie van Oranje voor de aankomende interlandperiode. Depay zou bij Ajax in ieder geval de garantie hebben dat hij in beeld blijft bij het Nederlands elftal. Woensdag werd echter duidelijk dat het Braziliaanse Corinthians hem een salaris van vijf miljoen euro per jaar zou willen bieden, hetgeen Ajax absoluut niet wil en kan betalen.

Er zijn nog meer grote namen transfervrij, zoals Ivan Perisic, Jesé en Anthony Martial. Ook voormalig Eredivisionisten Younes Namli en Ahmed Musa zijn ook op zoek naar een nieuwe club en worden door ESPN genoemd.

Transfervrije opties voor Ajax volgens ESPN:
Ivan Cavaleiro (30) – Laatste club: LOSC Lille
Ivan Perisic (35) – Laatste club: Hadjuk Split
Jesé Rodriguez (31) – Laatste club: Coritiba FC
Ahmed Musa (31) – Laatste club: Sivasspor
Memphis Depay (30) – Laatste club: Atlético Madrid.
Anthony Martial (28) – Laatste club: Manchester United
M’Baye Niang (29) – Laatste club: Empoli FC
Robin Quaison (30) – Laatste club: Al-Ettifaq
Adam Ounas (27) – Laatste club: LOSC Lille
Younes Namli (30) – Laatste club: PEC Zwolle
Carlos Vela (35) – Laatste club: Los Angeles FC

Related posts