Ajax meldt officieel vertrek van Bergwijn die ‘de nodige financiële ruimte geeft om een gewenste vervanger binnen te halen’

Steven Bergwijn is Ajacied af en vanaf nu speler van Al-Ittihad, zo meldt ook Ajax nu via de officiële kanalen. De aanvaller heeft maandag met succes zijn medische keuring doorstaan en neemt zodoende na twee seizoenen afscheid van Ajax. Ajax ontvangt van de club uit Saudi-Arabië een vaste transfersom van ruim € 21 miljoen. De 26-jarige Bergwijn stond nog tot en met 30 juni 2027 onder contract bij Ajax. Op Ajax.nl een terugblik: Succes Stevie!

“Steven en Ajax hebben er samen geen geheim van gemaakt dat als er een goed bod zou komen vanuit het buitenland, hij de stap zou zetten”, aldus technisch directeur Alex Kroes op de clubwebsite. “Dat is nu op de valreep het geval en dit geeft de club de nodige financiële ruimte om, hopelijk op de korte termijn, nog een gewenste vervanger binnen te kunnen halen. We hebben onze captain van afgelopen seizoen veel succes gewenst bij het vervolg van zijn carrière.” Met die gewenste vervanger doelt Kroes waarschijnlijk op Kamaldeen Sulemana. Volgens transfer-expert Fabrizio Romano heeft Ajax de buitenspeler namelijk al binnen. Het is alleen nog wachten op de officiële bekendmaking.

“Je moet gewoon scherp zijn tot het laatste moment”, zei Bergwijn maandagavond vlak voor de bekendmaking van de deal voor de camera’s van ESPN. “Kan van alles gebeuren. Ik had het een beetje in het midden gelaten eigenlijk. Maar ik ben wel blij dat het nu achter de rug is.” Hoewel Bergwijn beaamt dat het een mooie stap is, had hij het niet erg gevonden om bij Ajax te blijven: “Ik heb altijd gezegd: ik hoef niet weg en ik ben gelukkig bij Ajax. Je merkt ook gewoon met de nieuwe staf dat er een frisse wind is, maar uiteindelijk moet je soms ook aan jezelf denken. Dit was voor mij gewoon een mooie stap.” Bergwijn ziet dan ook dat de competitie in Saoedi-Arabië behoorlijk is gegroeid: “Het is zeker een avontuur. Je ziet ook heel veel goede spelers daar naartoe gaan. Dus het is wel gewoon een serieuze competitie. Ik ben 26, heb veel meegemaakt, veel competities gespeeld, WK en EK. Dus ja, een goed avontuur.”

Bergwijn rept niet over het lucratieve contract dat hij tekent bij Al-Ittihad. Volgens De Telegraaf gaat de international zo’n slordige 27(!) miljoen euro in drie jaar verdienen.

Related posts