Ajax bevestigt transfer Vos naar AC Milan

Ajax heeft via de officiële website de transfer van Silvano Vos naar AC Milan bevestigd. De transfer komt niet als een verrassing. Ajax bereikte al eerder een mondeling akkoord met Milan en daarvoor kwam ook Vos zelf al tot overeenstemming met de Italiaanse grootmacht. Ajax en AC Milan doen geen mededelingen over de transfersom die naar verluid slechts zo’n zo’n drie miljoen euro zou bedragen, met min of meer gegarandeerde bonussen tot vijf miljoen euro.Vos had bij Ajax nog een contract tot medio 2028.

Vos doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte op 9 april 2023 in een thuisduel met Fortuna Sittard (4-0) zijn officiële debuut in Ajax 1. In totaal kwam hij zeventien duels in actie voor het eerste elftal.

In de voorbereiding wist Vos trainer Francesco Farioli niet te overtuigen. Farioli besloot zelfs Vos, net als Naci Ünüvar, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic en Owen Wijndal, terug te zetten naar Jong Ajax. Volgens berichten in de Italiaanse media gaat Vos in Italië wel meetrainen met de hoofdmacht van AC Milan, al zal hij in eerste instantie zijn duels gaan spelen bij AC Milan Futuro. Dat is het Jong Ajax van AC Milan.

Middels een bericht op zijn Instagrampagina nam Vos donderdagavond al afscheid van Ajax. ‘Na twaalf jaar verlaat ik Ajax. Het was een moeilijke keuze. Ik wil de fans, spelers en trainers bedanken. Bedankt Ajax, het kind van de club’.

Related posts