Twee clubs concreet voor Wijndal; Ajax mondeling akkoord met AC Milan over transfer Vos

Ajax is schoon schip aan het maken en langzaam aan lijkt er dan toch beweging te komen in een aantal uitgaande transfers. Owen Wijndal (foto) en Silvano Vos lijken in ieder geval nog voor het sluiten van de transferwindow te vertrekken bij Ajax. Volgens De Telegraaf kan Wijndal zich verheugen op de belangstelling van Real Valladolid en Stade Brest. Ajax doet de vleugelverdediger het liefst definitief van de hand, maar staat inmiddels ook open voor verhuur. Ondertussen lijken Ajax en AC Milan steeds dichter bij elkaar te komen rond de overgang van Silvano Vos naar Milaan.

Ajax telde in de zomer van 2022 tien miljoen euro neer voor de komst van Wijndal, die bij AZ was uitgegroeid tot aanvoerder,een van de beste spelers op zijn positie in Nederland én international. Bij Ajax lukte het Wijndal nooit om de hoge verwachtingen waar te maken. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Antwerp FC.

Vos vertrekt zo goed als zeker naar AC Milan. Ajax heeft met de Italiaanse topclub een mondeling akkoord over een transfer van demiddenvelder. Naar verluidt betaalt AC Milan drie miljoen euro vast en twee miljoen euro aan min of meer gegarandeerde bonussen voor Vos. ‘Tevens bedong Ajax een stevig percentage doorverkoop. De juristen van beide clubs zijn bezig om de afspraken op papier te zetten. Een akkoord tussen Vos en AC Milan is normaal gesproken een formaliteit’, zo schrijft De Telegraaf.

Related posts