Klassieker tussen Feyenoord en Ajax gaat definitief niet door na aangekondigde politiestaking

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax gaat zondag niet door. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft de wedstrijd dinsdag verboden na een aangekondigde staking van de politie.” Dit is een besluit dat ik in overleg met de veiligheidsdriehoek heb genomen”, zegt Aboutaleb. “De veiligheid voor de spelers, maar ook voor het publiek, kan zonder inzet van de politie onvoldoende worden gewaarborgd.”

De politiebonden lieten maandag weten dat agenten zouden wegblijven bij de beladen wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, omdat ze actievoeren voor een betere vroegpensioenregeling. De politie doet dat al langer, voorlopig zonder resultaat.

Bij de wedstrijd in De Kuip zouden alleen fans van Feyenoord aanwezig zijn en netten rondom het veld hangen. Na incidenten in het verleden zijn uitsupporters al langer niet welkom bij wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax. Maar dat biedt geen garantie voor een veilig verloop van de wedstrijd. Bovendien is het ook een hels karwei voor de politie ieder seizoen om de spelersbus van Ajax heel bij De Kuip te brengen.

Een week geleden was er geen politie aanwezig tijdens FC Twente-Sparta en NAC Breda-Ajax, maar dat waren allebei geen risicowedstrijden. Het is nog niet duidelijk wanneer Feyenoord-Ajax wél wordt gespeeld.

Related posts