Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Jagiellonia Bialystok: Volg de wedstrijd live via ons X kanaal en win!

Na overwinningen op FK Vojvodina en het Griekse Panathinaikos wacht donderdagavond in de play-off ronde van de Europa League een wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok. De Poolse kampioen stroomt door vanuit de Champions League waar verloren werd van Bodø/Glimt.  Francesco Farioli zal wederom moeten puzzelen in zijn basisopstelling. Verschillende Ajacieden moeten het duel in Polen met Jagiellonia Bialystok aan zich voorbij laten gaan wegens blessures. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitter (X) account en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je wederom bijgaande tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via X weet te voorspellen en ons beiden volgt op dit social media kanaal.

In de achterhoede zal Farioli de minste wijzigingen hoeven doorvoeren. Devyne Rensch zal in tegenstelling tot de wedstrijd tegen NAC terugkeren in de basis en daarmee verdwijnt Anton Gaaei weer naar de bank. Remko Pasveer zal het doel verdedigen en Josip Sutalo en Youri Baas vormen het centrale duo. Dies Janse stond nog naast de Kroaat tijdens het duel in Breda, maar net als Gaaei moet hij dit keer genoegen nemen met een rol als wissel. Jorrel Hato is de linksachter. De roep om Ahmetcan Kaplan werd steeds luider, maar de Turk is nog altijd geblesseerd. Het duel met NAC kwam al te vroeg, maar Kaplan is er ook niet bij in Polen.

De twee andere blessuregevallen waar de Italiaan mee te dealen heeft zijn op het middenveld. Kristian Hlynsson begon nog in de basis in het Rat Verlegh Stadion, maar heeft een blessure opgelopen tijdens die wedstrijd. Ook Kian Fitz-Jim is niet fit. Farioli besloot vervolgens om beide spelers uit de wedstrijdselectie te houden en te kiezen voor Jordan Henderson, Kenneth Taylor en Steven Berghuis op het middenveld. Berghuis zal spelen vanuit de ’tien’ positie.

Voorin krijgt Steven Bergwijn zijn eerste basisplaats ten koste van Carlos Forbs en Mika Godts. Bertrand Traoré start vanaf de rechterflank. Brian Brobbey is nog altijd de spits. Het zal de vraag zijn of hij fit genoeg is om een volledige wedstrijd te spelen.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Berghuis, Taylor; Traoré, Brobbey, Bergwijn.

Volg ons ook op ons Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts