VI: Tijd dringt voor Ajax: Eriksen, Weghorst en Sergio Roberto nog steeds mogelijk

Voetbal International schrijft woensdagochtend dat de tijd dringt voor Ajax om de overbodige spelers van de hand te doen om toe te kunnen slaan op de transfermarkt. Ajax lijkt nog altijd te hopen op de terugkeer van Christian Eriksen maar volgens VI is het (nog) niet concreet geworden, aldus het voetbalblad in een uitgebreide transferupdate over Ajax. Ajax zou pas werk kunnen maken van Eriksen als er spelers zijn vertrokken en Eriksen, die van 2009 tot 2013 al in Amsterdam speelde, qua salaris bereid is flink omlaag te gaan. Tot die tijd is een rentree bij Ajax nog ver weg. Verder wordt door VI de mogelijke komst van Wout Weghorst maar ook die van Sergi Roberto wordt besproken.

Weghorst zou in de startblokken staan om naar Ajax te komen, maar de spits wacht nog op groen licht. Hij kan naar Ajax komen, zodra Chuba Akpom is vertrokken. Dat Ajax Weghorst graag wil inlijven, bleek tijdens het afgelopen EK. Toen reed een delegatie van de club naar Duitsland om hem te overtuigen. Daarnaast wil Weghorst dichterbij huis komen voetballen en heeft hij aangegeven op Ajax te willen wachten.

Ajax zie volgens VI in Sergi Roberto een welkome versterking voor het middenveld en de defensie en heeft de 32-jarige Spanjaard dan ook een sportief plan voorgeschoteld. ‘Sergi Roberto staat niet onwelwillend tegenover een stap naar Amsterdam, maar heeft meerdere opties en dus is het voor Ajax hopen dat het kwartje de goede kant op valt. Omdat Sergi Roberto transfervrij is, zou hij ook na 2 september aangetrokken kunnen worden’, geeft het medium aan. Veel tijd is er niet want de Spanjaard lijkt bij het Italiaanse Como te gaan spelen. Volgens transfer-journalist Fabrizio Romano is Roberto onderweg naar de club waar Cesc Fabregas trainer is, zo meldt Romano op X.

Related posts