Ajax met Heerenveen in gesprek over huurruil Noppert met Gorter

Ajax overweegt om Andries Noppert aan te trekken, zo meldt Voetbal International. De gesprekken met sc Heerenveen over een transfer vinden naar verluidt al plaats. Jay Gorter, derde doelman bij Ajax, kan de omgekeerde weg bewandelen. Volgens De Telegraaf gaat het in beide gevallen om huurdeals.

Noppert verloor gedurende afgelopen seizoen bij Heerenveen zijn basisplaats aan Mickey van der Hart. Ook onder de nieuwe trainer Robin van Persie moet de dertigjarige sluitpost genoegen nemen met een rol op het tweede plan.

Ajax is op zoek naar een ervaren doelman en zou daarbij zijn uitgekomen bij Noppert. Volgens VI kan de interesse niet los worden gezien van de band die Louis van Gaal en de sluitpost hebben. Van Gaal, die momenteel een adviserende rol bij Ajax vervult, maakte Noppert eerste doelman op het WK in Qatar.

Bij een eventuele komst van Noppert kan Gorter juist richting Heerenveen vertrekken. De 24-jarige doelman werd het afgelopen seizoen verhuurd aan het Schotse Aberdeen en is na zijn terugkeer bij Ajax onder Francesco Farioli derde doelman.

Waar Noppert een transfer naar Ajax kan maken, hopen de Amsterdammers Diant Ramaj voor het sluiten van de zomerse transferwindow nog te verkopen. De Duitse sluitpost verloor de strijd onder de lat van Remko Pasveer. Ramaj vertegenwoordigt nog wel een flinke transferwaarde, waardoor Ajax met een verkoop mogelijk nog andere posities kan versterken. Een flinke keeperscarrousel ligt op de loer: eerder werden Gerónimo Rulli en Tommy Setford (Arsenal) al verkocht.

Related posts