Ajax en sc Heerenveen bereiken akkoord over Noppert maar transfer is afhankelijk van Gorter

Vanochtend werd bekend dat Ajax met sc Heerenveen in gesprek is om Andries Noppert te huren van de Friezen. Ajax en sc Heerenveen zijn ‘in principe akkoord’ over de transfer van Andries Noppert naar Amsterdam, maar die kan alleen plaatsvinden als Jay Gorter de omgekeerde weg bewandelt. Dat schrijft Omrop Fryslân woensdagmiddag. Gorter heeft dan ook ‘de sleutel in handen’, aldus de regionale omroep. De transfer zou alleen in de vorm van een ruildeal beklonken kunnen worden. Het zou gaan om een ruildeal voor één seizoen.

Noppert is onder de nieuwe trainer Robin van Persie op een zijspoor beland. Van Persie geeft Mickey van der Hart de voorkeur onder de lat bij Heerenveen. De eerste twee wedstrijden zat Noppert op de bank. Van Persie heeft aangekondigd ‘per wedstrijd’ te bekijken wie hij onder de lat opstelt, maar daar lijkt Noppert niet op te willen wachten.

Omrop Fryslân stipt nogmaals aan dat Louis van Gaal, werkzaam als adviseur bij Ajax, Noppert nog kent uit hun gezamenlijke periode bij het Nederlands elftal. Van Gaal benoemde Noppert tot eerste keeper voor het WK in Qatar. Of de oud-bondscoach daadwerkelijk een rol speelt bij de mogelijke komst van de doelman naar Ajax, is niet bekend.

Naar verluidt is Noppert niet de enige doelman die Ajax op de korrel heeft, tenminste als we Ouest-France mogen geloven. Ajax zou zich volgens dit medium bij FC Nantes hebben gemeld voor doelman Alban Lafont. Ajax zou Lafont willen huren met een optie tot koop. Zie eerdere bericht.

Related posts