Ajax troeft PSV af en legt toptalent Sean Steur voor drie jaar vast

Ajax heeft Sean Steur definitief vastgelegd, zo meldt de club via de officiële site. Het was lange tijd onzeker of het zestienjarige toptalent zou blijven, daar PSV nadrukkelijke interesse in zijn diensten toonde. Steur heeft echter besloten te blijven en tekent een driejarig contract. Steur speelt al sinds zijn achtste in de jeugdopleiding van Ajax en maakte vorig seizoen zijn debuut in het betaalde voetbal tijdens de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong AZ (1-4). Dit seizoen zal Steur actief zijn in de Onder 19 van Ajax.

“We zijn heel blij dat Sean zijn eerste contract bij Ajax heeft getekend. Hij is een groot talent en de laatste jaren niet voor niets vervroegd doorgeschoven. Sean is een dynamische middenvelder die goed kan dribbelen en altijd de oplossing vooruit zoekt. We hebben veel vertrouwen in een mooie toekomst voor hem bij onze club”, aldus Directeur Voetbal Marijn Beuker

Het leek er even op dat Ajax Steur zou verliezen aan PSV. Eind mei bracht Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad naar buiten dat de Eindhovenaren pogingen ondernamen om de middenvelder over te nemen. Broer Roy Steur is keeper bij Jong PSV. De achttienjarige broer van Sean was tussen 2015 en 2021 keeper in de jeugdopleiding van Ajax. Roy verliet Ajax voor een buitenlands avontuur bij Bayer Leverkusen en staat nu dus onder contract bij PSV.

Later in juni wist het Algemeen Dagblad te melden dat Ajax en Steur toch een akkoord hadden bereikt over een eerste profcontract. Steur wilde volgens het AD pas tekenen ‘als het sportieve plaatje helemaal klopte’. Ajax heeft hem kunnen overtuigen met het sportieve plan dat hem is voorgeschoteld.

Related posts