Ajax bevestigt: Sosa vertrekt op huurbasis naar Torino

Ajax heeft officieel de eerdere berichten bevestigt dat Borna Sosa dit seizoen wordt verhuurd aan Torino, zo meldt de club onder andere via X. Door de Italianen is een optie tot koop bedongen in de huurdeal. Sosa kwam bij Ajax niet voor in de plannen van Francesco Farioli en zodoende moest de vleugelverdediger op zoek naar een nieuwe werkgever.

Ajax wilde de Kroaat liever helemaal van de hand doen met een definitieve transfer, maar stemde uiteindelijk in met een verhuurperiode. De Italianen betalen wel het salaris van de vleugelverdediger, die naar verluidt 2,5 miljoen euro per jaar verdient in Amsterdam. Naar verluidt bedraagt de koopoptie in de huurdeal ongeveer acht miljoen euro.

Sosa werd in de zomer van 2023 door toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat voor 8 miljoen euro van VfB Stuttgart naar Ajax gehaald. Overtuigen kon hij nauwelijks. In 25 duels was Sosa goed voor vijf assists. Zijn contract ibij Ajax loopt nog door tot de zomer van 2028.

Omdat Sosa niet meer voorkwam in de plannen van Farioli werd hij, net als Benjamin Tahirović, Silvano Vos, Owen Wijndal en Naci Ünüvar teruggezet naar Jong Ajax. Tahirović, Vos, Wijndal en Ünüvar staan nog op de nominatie om te vertrekken tijdens de laatste weken van de transferperiode.

Related posts