VI: ‘Vertrek Sosa zorgt vooralsnog niet voor komst Rugani’

Het aanstaande vertrek van Borna Sosa bij Ajax betekent niet dat Ajax nu direct werk gaat maken om Daniele Rugani naar Amsterdam te halen, zo meldt Tim van Duijn van Voetbal International op X. Ajax wil de Italiaan graag naar de Eredivisie halen, maar zal daar eerst Jakov Medic voor moeten verkopen, aldus Van Duijn. Sosa vertrekt slechts op huurbasis en dus krijgt Ajax op dit moment amper iets voor de Kroaat, behalve dat zijn jaarsalaris van zo’n 2,5 miljoen euro wordt overgenomen door Torino. Mocht Torino eind van het seizoen besluiten Sosa definitief over te noemen dan is vastgesteld dat de Italianen zo’n 7 miljoen euro overmaken naar Ajax. Maar daar heeft de club momenteel weinig aan.

Daniele Rugani zit al enige tijd in de wachtkamer bij Ajax. Rugani wil namelijk graag naar Amsterdam, maar zou inmiddels ook andere aanbiedingen hebben ontvangen, waaronder uit de Verenigde Arabische Emiraten. Toch komt de Italiaan liever naar de Eredivisie. De Italiaan moet overkomen van Juventus, maar daarvoor moet eerst een verdediger vertrekken. Op dit moment is Sosa zijn tijdelijke overstap naar Torino aan het afronden, maar dat betekent volgens Van Duijn dus niet dat de centrumverdediger van Juventus nu kan komen.

Om Rugani te kunnen oppikken, zal Ajax namelijk een centrale verdediger van de hand moeten doen. Waar de namen van Josip Sutalo en Jakov Medic in eerste instantie werden genoemd als kandidaten hiervoor, heeft de clubleiding van Ajax besloten dat eerstgenoemde niet voor minder dan dertig miljoen euro mag vertrekken. Daardoor moet Medic vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. Een verhuur telt volgens de journalist van VI hierin niet mee. Medic wordt gelinkt aan VFL Bochem en HSV maar concreet zijn een van beide Bundesliga clubs nog niet.

 

Related posts