Vermoedelijke opstelling Ajax; Volg de wedstrijd live via ons X account en win!

Ajax trapt vanavond om 20:15 uur af in de eigen Johan Cruijff Arena in de strijd om een ticket voor het hoofdtoernooi van de UEFA Europa League. Het eerste duel vorige week in Athene werd door Ajax met 0-1 gewonnen. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitter (X) account en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je wederom bijgaande tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via X weet te voorspellen en ons beiden volgt op dit social media kanaal.

Het is de derde ontmoeting tussen beide ploegen in Amsterdam. In seizoen 1995/1996 verloor Ajax de thuiswedstrijd van Panathinaikos met 0-1, om twee weken later met 0-3 te winnen in Athene. De laatste drie officiële ontmoetingen, twee in de campagne om de Europa League in 2016/2017 leverden overwinningen op voor Ajax.

De Engelsman Chris Kavanagh is aangesteld als leidsman door de UEFA. Hij wordt ondersteund door Lee Betts en James Mainwaring, terwijl Peter Bankes de rol van VAR zal vervullen. Het wordt de allereerste wedstrijd van Ajax voor de Engelse arbiter.

Afgelopen weekend lag de opstelling van Ajax voor het openingsduel van de competitie tegen Heerenveen al een dag van tevoren op straat. Farioli maakte zich daar enorm boos over en schijnbaar met succes want voor de return tegen Panathinaikos zijn er wel verwachtingen maar die zijn veel speculatiever. Het ligt in de lijn der verwachting dat de coach van Ajax teruggrijpt op dezelfde opstelling als die van de heenwedstrijd.

Ondanks dat Steven Bergwijn weer terugkeert in de wedstrijdselectie, kiest Farioli vermoedelijk voor dezelfde opstelling als in Griekenland te kiezen. Dat zou betekenen dat Anton Gaaei, Dies Janse, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Kristian Hlynsson en Mika Godts weer plaatsmaken voor Devyne Rensch, Jorrel Hato, Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim, Kenneth Taylor en Carlos Forbs.

Het is ook aannemelijk dat Bergwijn en Brian Brobbey op de bank zullen beginnen: Farioli is in zijn eerste wedstrijden als Ajax-trainer voorzichtig gebleken met het inpassen van later instromende spelers. Het idee daarachter is dat men bij Ajax de spelers niet te snel te veel wil belasten, om zo blessureproblemen later in het seizoen te voorkomen.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor, Fitz-Jim; Berghuis, Akpom, Forbs.

 

Volg ons ook op ons Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts