VI: ‘Torino wil Sosa huren; Ajax zet in op verkoop’

Torino heeft zich bij Ajax gemeld om over een transfer van Borna Sosa te praten. Ajax en Torino hebben ook al gesprekken gevoerd over een mogelijke transfer, zo meldt Voetbal International. Op dit moment lijken die vast te zitten, omdat Torino wil huren, eventueel met verplichte koopoptie, terwijl Ajax inzet op een permanente transfer.

De Kroatische linksback maakt geen deel meer uit van de plannen van trainer Francesco Farioli en is daarom naar Jong Ajax gezet. Sosa staat open voor Torino en voerde naar verluidt al een gesprek met trainer Paolo Vanoli.

In een vergelijkbare situatie verkeren Jakov Medic en Owen Wijndal. Medic kan op huurbasis naar VfL Bochum en Wijndal tijdelijk naar PSV. Ajax wil oom dit tweetal verkopen maar niet verhuren.

Overigens is Daniele Rugani nog steeds van plan om voor Ajax te tekenen, maar zit hij nog altijd in de wachtkamer. Die transfer kan pas worden afgerond zodra Medic en/of Josip Sutalo is vertrokken. Rugani kreeg onlangs een miljoenenaanbod uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar heeft nog steeds een voorkeur voor Ajax, aldus VI.

Related posts