‘Heerenveen wil Aertssen overnemen van Ajax’

Olivier Aertssen heeft concrete interesse van sc Heerenveen, dat naarstig op zoek is naar een extra verdediger, zo meldt Sander de Vries, journalis van de Leeuwarder Courant via X. De 20-jarige komt vooralsnog niet voor in de plannen van Francesco Farioli en zal, indien hij bij Ajax blijft, zijn minuten gaan maken bij Jong Ajax. Hoe Aertssen zelf kijkt naar een mogelijke overstap naar het Abe Lenstra Stadion is vooralsnog onbekend. Bij Ajax beschikt hij over een eenjarig contract, met een optie voor een extra seizoen. Het is ook niet duidelijk of Ajax Aertsen zou willen verhuren dan wel verkopen.

De Friezen zien in hem namelijk een welkome versterking. Robin van Persie beschikt bij Heerenveen namelijk over slechts drie echte centrumverdedigers: Sam Kersten, Pawel Bochniewicz en de jonge Mateja Milovanovic.

Zondagmiddag namen Ajax en Heerenveen het nog tegen elkaar op in de (voor hen) eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Van Persie stelde Kersten en Bochniewicz op in het hart van de defensie, terwijl Milovanovic niet bij de selectie zat.

 

Related posts