‘Diverse clubs melden zich bij Ajax voor Tahirovic’

Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano zijn er diverse clubs geïnteresseerd in de diensten van Benjamin Tahirovic. “Benjamin Tahirovic kan in de laatste drie weken van de zomerwindow nog vertrekken bij Ajax”, schrijft Romano op X. “De interesse neemt toe. Nu er al diverse clubs contact opnemen kan hij op weg zijn naar de uitgang.”

Ajax telde vorig jaar op voorspraak van de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat 7,5 miljoen euro neer voor de pas 21-jarige Tahirovic, die overkwam als bankzitter van AS Roma. De Bosniër werd bij zijn presentatie door Mislintat ‘de beste verdedigende middenvelder ter wereld in zijn leeftijdscategorie’ genoemd, maar kon dat in het shirt van Ajax niet waarmaken.

Tahirovic speelde vorig seizoen toch 37 wedstrijden voor Ajax, maar is inmiddels volledig uit de gratie. Hij zit onder de nieuwe coach Francesco Farioli niet eens meer bij de wedstrijdselectie. Zijn huidige transferwaarde wordt inmiddels geschat op vijf miljoen euro. Een dergelijk bedrag zou voor Ajax een opsteker zijn. Ajax moet eerst verkopen, voordat er nieuwe spelers gehaald kunnen worden.

Related posts