Farioli wijzigt Ajax tegen sc Heerenveen op maar liefst zes plaatsen; Volg de wedstrijd live via ons X account en win!

Ajax begint zondag aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Het Heerenveen van trainer Robin van Persie komt langs in de Johan Cruijff ArenA. De bal rolt in Amsterdam vanaf 16:45 uur. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitter (X) account en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je wederom bijgaande tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via X weet te voorspellen en ons beiden volgt op dit social media kanaal.

Francesco Farioli wijzigt Ajax zondag tegen sc Heerenveen op maar liefst zes plaatsen, zo weet ESPN te melden. Farioli wil diverse spelers rust geven in aanloop naar de return tegen Panathinaikos van donderdag in de derde voorronde van de Europa League. Of dat zo verstandig is zal moeten blijken.

Volgens ESPN mag Dies Janse zich op gaan maken voor zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax. De van origine centrumverdediger vervangt Jorrel Hato op de linksbackpositie. Youri Baas en Josip Sutalo vormen net als tijdens het duel tegen Panathinaikos het hart van de defensie. Anton Gaaei vervangt Devyne Rensch op de rechterflank. Remko Pasveer staat daarachter onder de lat.

ESPN verwacht dat Branco van den Boomen, Kristian Hlynsson en Sivert Mannsverk het middenveld vormen tegen Heerenveen. Kenneth Taylor, Jordan Henderson en Kian Fitz-Jim, die donderdag tegen Panathinaikos speelden, beginnen waarschijnlijk op de bank.

Chuba Akpom vervangt weerl de nog niet geheel fitte Brian Brobbey in de punt van de aanval. Steven Berghuis lijkt opnieuw te beginnen als rechteraanvaller. Aan de linkerkant van de aanval krijgt Mika Godts naar verluidt de voorkeur boven Carlos Forbs.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Gaaei, Sutalo, Baas, Janse; Mannsverk, Van den Boomen, Hlynsson; Berghuis, Akpom, Godts.

Volg ons ook op ons Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts