‘Medic toptarget bij VfL Bochum die zelf ook graag wil; Ook HSV in beeld

VfL Bochum hoopt spoedig zaken te kunnen doen met Ajax, zo meldt Florian Plettenberg deze vrijdag op X. De Bundesliga-club wil Jakov Medic graag overnemen van Ajax en heeft Medic zelfs al gebombardeerd tot top target. De gesprekken tussen de betrokken partijen zijn al in volle gang en volgens de berichtgeving zou Medic zelf ook graag de overstap maken naar Bochum. Bochum is niet de enige club die zich heeft gemeld voor Medic, want ook Hamburger SV zou de stopper graag overnemen. De Italiaanse journalist Marco Conterio zei donderdag dat Medic al dicht bij een vertrek naar Hamburg zou zijn, maar door de concrete interesse van Bochum kan de situatie dus nog veranderen.

De 25-jarige Medic heeft nog een contract bij Ajax tot medio 2028. Hoewel alle stakeholders bij Bochem graag een transfer zien, is een definitieve deal nog afhankelijk van de verkoop van Bochum-verdediger Bernardo. Meerdere clubs zijn geïnteresseerd in de Braziliaan.

Medic werd een jaar geleden door Sven Mislintat voor drie miljoen euro van FC St. Pauli naar Ajax gehaald, maar bleek totaal niet te voldoen. De Kroaat speelde tien officiële wedstrijden, maar komt al tijden niet meer in de plannen van de club voor. Hij zat donderdag wel op de bank bij de Europa League-voorrondewedstrijd tegen Panathinaikos.

Door afscheid te nemen van Medic kan Ajax de komst van Rugani afronden. De dertigjarige verdediger zal een jaar gehuurd worden van Juventus. Met Rugani hoopt Ajax de broodnodige ervaring aan de defensie toe te voegen. De Italiaan werd door trainer en landgenoot Francesco Farioli hoogst persoonlijk overtuigd van een tijdelijke stap naar Amsterdam. Ajax krijgt geen optie tot koop voor Rugani.

Related posts