‘Juventus wil Sutalo en betrekt hem in Rugani deal’

Juventus gaat de onderhandelingen over de huurdeal van Daniele Rugani gebruiken om ook te spreken over Josip Sutalo, die de omgekeerde weg zou moeten bewandelen, zo meldt de Italiaanse sportkrant  La Gazzetta dello Sport. Juventus is op zoek naar defensieve versterking nu de transfer van Jean-Clair Todibo naar Juventus niet doorgaat. De Italianen wilden Todibo graag overnemen van OGC Nice, maar nu blijkt toch West Ham United met hem aan de haal te gaan.

Tobido was al ‘Plan B’ van Juventus want eerder lukte het al niet om Riccardo Calafiori te halen. Die vertrok  voor circa 45 miljoen euro van Bologna vertrokken naar Arsenal. Ook Jakub Kiwior was even in beeld in Turijn, want de Poolse verdediger werkte al eerder samen met Motta. Uiteindelijk liepen de onderhandelingen met Arsenal op niets uit. Nu heeft Juventus Sutalo geïdentificeerd als goed alternatief.

Volgens de berichtgeving ziet Juventus Sutalo nog niet als absolute topverdediger, maar de club ziet voldoende potentie in de 24-jarige stopper. Ajax wil naar verluidt vijftien miljoen euro ontvangen voor Sutalo, die een salaris wil van circa twee miljoen euro. Sutalo is een aankoop van voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat en ligt nog tot medio 2028 vast in de Johan Cruijff ArenA. Ajax betaalde in de zomer van 2023 een transfersom van circa 20,5 miljoen euro aan Dinamo Zagreb om Sutalo over te nemen.

Van trainer Francesco Farioli hoeft Sutalo zeker niet te vertrekken, zo liet hij weten na afloop van de 0-1 zege op Panathinaikos. “Ik ben heel positief over zijn ontwikkeling. Tot dusver gaat het goed met hem en natuurlijk is dit pas het begin van waar hij start”, zo citeerde Voetbal International de Ajax-trainer.

Related posts