‘Ajax was héél, héél dichtbij aantrekken Sandler’

Eind april meldde De Telegraaf al dat Ajax Philippe Sandler in het vizier had. Hans Kraay jr bevestigt vandaag dat Sandler inderdaad dichtbij een overstap naar Ajax was. Een blessure zette echter een streep door de transfer, aldus Kraay. Sandler, speelde tussen 2005 en 2016 in de jeugdopleiding van Ajax. 

De 27-jarige Sandler was afgelopen seizoen bezig aan een sterk seizoen bij het verrassend goed presterende NEC en dat leverde hem belangstelling op van zijn oud-club. Ook PSV was geïnteresseerd in de diensten van Sandler. Op 28 april, de dag dat de interesse van Ajax naar buiten kwam, raakte hij in het competitieduel met AZ geblesseerd aan zijn hamstring.

‘Het is nooit naar buiten gekomen, maar Ajax was erg gecharmeerd van hem. Twee, drie dagen voordat hij geblesseerd raakte, was Ajax overtuigd. Ze zouden hem twee dagen later kopen van NEC”, aldus Kraay in het programma Voetbal op Vrijdag op ESPN. ‘ Door die blessure ging een mogelijke transfer niet door. ‘Hij heeft héél, héél dicht bij Ajax gezeten. Dat zou ook verdiend zijn geweest. Ik vind hem een geweldige opbouwer’. Voor Sandler was het de zoveelste blessure die hem van een absolute doorbraak naar de top afhield.

Volgens Kraay zou NEC niet moeilijk hebben gedaan om de transfer rond te maken. Hij denkt dat de Nijmegenaren in financieel opzicht welwillend tegenover een vertrek van Sandler stonden. ‘Bij NEC hadden ze het hem gegund. Maar ze denken nu: blijf nog lekker een jaar of 25 hier spelen’.

Related posts