Ajax presenteert officieel derde tenue seizoen 2024-2025 eigenlijk dag te laat

Ajax heeft vrijdagochtend het nieuwe derde tenue voor het seizoen 2024-2025 officieel gepresenteerd. Het shirt heeft een beige tint en bruine details en zal voornamelijk gedragen worden tijdens Europese uitwedstrijden en sommige uitduels in de Eredivisie en in de KNVB-beker. Afgelopen week lekte er al diverse foto’s uit van het tenue.

Gisteravond kon Ajax tegen Panathinaikos nog niet spelen in dit nieuwe tenue. Het blijkt een ongelukkige keuze, want op afstand zijn de tenues moeilijk te onderscheiden voor velen. Kijkers ergerden zich massaal aan het shirt van Ajax in combinatie met die van Panathinaikos. De Grieken speelden logischerwijs met het groen-witte thuisshirt, terwijl Ajax het blauw-groengrijs getinte uitshirt droegen. De verschillen tussen de outfits waren op televisie moeilijk te zien, zo klaagden veel X-gebruikers.

Ajax kon niet in het thuistenue spelen omdat in de shirts van Panathinaikos een witte band in het midden zit. Te veel waardoor Ajax niet in het thuistenue kon aantreden. Omdat de Amsterdammers het derde tenue nog niet officieel gelanceerd hadden, moest er gespeeld worden in het tweede tenue. . “Het verschil tussen de shirts is amper te zien”, zo klaagt een gebruiker op X. “Fijn de shirt keuzes bij, ongelooflijk”, zo schrijft een ander.

Related posts