Verbannen spelers, behalve Vos, willen niet bij Jong Ajax trainen

Borna Sosa, Owen Wijndal, Benjamin Tahirovic en Silvano Vos trainen niet mee bij Jong Ajax, zo beweert ESPN-journalist Cristian Willaert in de dagelijkse podcast Tekengeld van Yordi Yamali. De vier bannelingen werken momenteel een apart trainingsschema af, wachtend op een transfer, aldus Willart. Het blijkt echter niet te kloppen want dit geldt echter niet voor Vos. Hij besloot niet de weg van Wijndal, Sosa en Tahirović te volgen. Ongeacht de omstandigheden en de beslissingen die zijn genomen heeft Vos wel de motivatie om mee te blijven trainen en spelen met Jong Ajax, zodat hij zich terug kan vechten bij Ajax 1.

Clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf meldde vorige week dat Vos, Wijndal, Sosa en Tahirovic niet meer welkom zijn op trainingen van het eerste elftal. Trainer Francesco Farioli verklaarde vervolgens tijdens een persconferentie dat hij zijn selectie simpelweg te groot vond. Volgens Willaert is de berichtgeving dat het viertal is teruggezet naar Jong Ajax niet helemaal juist. “Ik lees overal dat ze zijn teruggezet naar het tweede, maar ik hoorde juist dat deze jongens niet met het tweede mee willen trainen en apart trainen op De Toekomst.”

Maandag bleek tijdens de Open Dag van Ajax dat ook Naci Ünüvar zich bij het groepje overbodige spelers gevoegd heeft. “Hij zit in hetzelfde schuitje als Silvano (Vos, red.) en alle andere spelers. Hij mag ook vertrekken”, zo reageerde Farioli op dat nieuws. Het is onbekend of ook Ünüvar niet met Jong Ajax wil trainen.

Related posts