Leicester City gaat bod van 20 miljoen doen op Bergwijn maar Ajax wil meer

Leicester City wil Steven Bergwijn naar de Premier League halen, zo weet transferjournalist Fabrizio Romano te melden via X. Bergwijn is voor Leicester City prioriteit nummer één voor versterking van de aanval, zo meldt De Telegraaf woensdagmiddag. De Engelse club, die promoveerde naar de Premier League, is al een aantal dagen in contact met Ajax.

Volgens journalist Mike Verweij van De Telegraaf wil de Engelse club een bedrag te betalen dat in de buurt van 20 miljoen euro komt, al mikt Ajax voorlopig op een hogere transfersom. Volgens Verweij zal Ajax zich niet te hebberig op moeten stellen. “De leiding van Leicester is klaar om een officieel bod uit te brengen, maar zal afhaken als Ajax te hoog in de boom gaat zitten. De club heeft namelijk alternatieven klaar.” de 26-jarige Bergwijn ligt nog tot medio 2027 vast bij Ajax.

er zou echter nog veel meerbelangstelling zijn voor bergwijn, wat i het voordeel van Ajax kan werken. Bergwijn geniet volgens De Telegraaf serieuze belangstelling uit diverse competities. “Zo heeft Ajax een bod van Atlanta United, dat tot 15 miljoen euro kan oplopen, geweigerd. Bij de club uit de MLS kan Bergwijn de grootverdiener worden, maar het is de vraag of hij zijn voetbaltoekomst in Amerika ziet. Van Bergwijn is bekend dat hij tot de grootverdieners behoort, maar hij heeft dus ook het voordeel dat hij nog flink wat waarde vertegenwoordigt. Daarom is Ajax wel bereid te luisteren naar buitenlandse clubs, die voor Bergwijn zelf ook interessant zijn.”

Bergwijn heeft er sinds zijn komst van Tottenham Hotspur geen geheim van gemaakt ooit te willen terugkeren in de Premier League. Bij het vermogende Leicester City kan die wens mogelijk in vervulling gaan.

Ajax nam Bergwijn twee zomers geleden nog voor ruim 31 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. In 76 officiële wedstrijden voor Ajax was hij dusver goed voor 29 doelpunten en 11 assists.

Related posts