‘Jay Gorter mogelijk naar Go Ahead als opvolger De Lange’

Na het aanstaande vertrek van Gerónimo Rulli naar Olympique Marseille gaat ook Jay Gorter waarschijnlijk Ajax deze zomer verlaten, zo meldt Voetbal International. De 24-jarige Gorter is niet tevreden over zijn reserverol bij Ajax. “Ook hij had eigenlijk op meer gehoopt. De geboren Amsterdammer zou wellicht kunnen leven met een rol als tweede keeper, maar als hij helemaal geen perspectief heeft op speeltijd, ligt een vertrek meer voor de hand”, aldus de clubwatschers van VI in hun alalyse. “Mogelijk is zijn oude club Go Ahead Eagles dan een optie. De Deventenaren raken Jeffrey de Lange zeer waarschijnlijk kwijt aan Blackburn Rovers en moeten dus snel op zoek naar een vervanger.”

“Onder anderen de naam van Gorter, die van 2018 tot 2021 al onder de lat stond bij Go Ahead, is daarbij gevallen op De Adelaarshorst. De vraag is in hoeverre dat haalbaar is voor Go Ahead”, zo schrijven journalisten Lentin Goodijk en Tim van Duijn. De Lange was overigens ook in beeld bij Ajax. “Maar Ajax pakte niet door omdat er eerst spelers weg moesten. Inmiddels is De Lange nu dus op weg naar Engeland.”

Gorterheeft nog een contract bij Ajax tot medio 2026. Ajax betaalde drie jaar geleden 1 miljoen euro om de sluitpost los te weken bij Go Ahead. Hij kwam de afgelopen jaren tot 15 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Daarin kreeg de goalie liefst 30 tegentreffers, gemiddeld twee per wedstrijd. Slechts twee keer hield Gorter de nul in een officieel duel.

Related posts