Brobbey wel mee naar Athene; Rasmussen en Bergwijn niet

Brian Brobbey reist mee met Ajax naar Athene voor het uitduel met Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League, zo meldt de club op Ajax.nl. Steven Bergwijn en Christian Rasmussen blijven thuis. Bergwijn zou nog last hebben van een blessure die hij opliep tijdens de EK-wedstrijd tegen Roemenië. Christian Rasmussen had in de wedstrijden tegen FK Vojvodina nog een basisplaats maar lijkt door de aanwezigheid van Steven Berghuis en Bertrand Traoré gepasseerd.

Brobbey kan tegen Panathinaikos zijn eerste minuten maken voor Ajax dit seizoen. Na zijn deelname aan het EK en zijn aansluitende vakantie is hij vorige week maandag weer begonnen aan zijn voorbereiding op het komende seizoen. Het uitduel met FK Vojvodina van vorige week kwam nog te vroeg, maar mogelijk kan hij donderdagavond tegen Panathinaikos dus wel minuten maken.

Het duel tussen Panathinaikos en Ajax begint donderdagavond om 20.00 uur en wordt gespeeld in het Olympisch Stadion. Volgende week donderdag is de return in de Johan Cruijff ArenA. De winnaar plaats zich voor de play-offs van de Europa League, terwijl de verliezer afdaalt naar de play-offs voor de Conference League.

De selectie van Ajax voor het uitduel met Panathinaikos
Doel: Jay Gorter, Remko Pasveer, Diant Ramaj
Verdediging: Devyne Rensch, Anton Gaaei, Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan, Youri Baas, Jakov Medić, Josip Šutalo, Dies Janse
Middenveld: Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Kian Fitz-Jim, Kristian Hlynsson
Aanval: Brian Brobbey, Chuba Akpom, Carlos Forbs, Julian Rijkhoff, Bertrand Traoré, Steven Berghuis, Mika Godts

Related posts