Ajax wint ook uit bij Vojvodina en treft Panathinaikos in volgende voorronde Europa League

Ajax heeft de derde voorronde van de Europa League bereikt. Na de  1-0 zege van vorige week in de Johan Cruijff Arena werd ook in Servië met 3-1 gewonnen van Vojvodina. In de derde voorronde treft Ajax het Griekse Panathinaikos, een herhaling van de halve finale van de Champions League van 1996.

Voor rust gebeurde er weinig voor beide goals, behalve toen Josip Sutalo met een hakje bijna voor de 0-1 zorgde. Na de theepauze was het dezelfde Sutalo die Ajax op 0-1 bracht. Hij scoorde na een rebound uit een corner. Lang duurde de feestvreugde niet, want 6 minuten later zorgde diezelfde Sutalo weer voor een treffer. Alleen deze keer in zijn eigen goal: 1-1.

Jorrel Hato maakte in de 85e minuut aan alle onzekerheid een einde, door op fraaie wijze de 1-2 aan te tekenen. Invaller Bertrand Traoré maakte in blessuretijd bij zijn rentree ook nog de 1-3.

Ajax miste de EK-gangers Brian Brobbey en Steven Bergwijn nog in Servië. Berghuis was ook nog niet klaar voor een basisplaats, maar kon wel invallen, net als Bertrand Traoré. „Uiteindelijk hebben we het professioneel afgemaakt, al is er wel ruimte voor verbetering”, aldus Steven Berghuis bij Ziggo Sport. De aanvaller is tevreden over zijn nieuwe trainer Francesco Farioli. „Het moet nu gaan groeien. We stoppen er ook alles in om dat voor elkaar te krijgen. Met één, twee of drie versterkingen zal het proces misschien wat sneller gaan. Als dat niet zo is, gaat het wat meer met vallen en opstaan.”

De wedstrijden tegen Panathinaikos staan al snel op de agenda; volgende week donderdag 8 augustus gaat Ajax op bezoek in Griekenland. De return is een week later (15 augustus) in de Johan Cruijff ArenA.

FK Vojvodina – Ajax (1-3) (1-4)
53. Josip Šutalo 0-1
59. Josip Šutalo 1-1 (e.d.)
85. Jorrel Hato 1-2
90+2. Bertrand Traoré 1-3

Opstelling FK Vojvodina:
Carevic; Butean (Nikolic 57′), Sichenje, Crnomarkovic, Barros; Petrovic, U. Nikolic (Radulovic 57′), Poletanovic (Savicevic 75′); Bamidele (Velickovic 75′), Vukanovic (Ivanovic 42′), Sery.

Opstelling Ajax:
Pasveer; Rensch, Šutalo, Baas, Hato; Henderson, Fitz-Jim (Hlynsson 71′), Taylor (Van den Boomen 46′); Rasmussen (Berghuis 61′), Akpom (Traoré 80′), Forbs (Godts 61′).

Related posts