Ajax nuanceert berichtgeving over vermeend transferakkoord Rugani

Bronnen rondom Ajax nuanceren tegenover De Telegraaf de berichtgeving vanuit Italië over de op handen zijnde komst van Daniele Rugani. Ajax is wel degelijk bezig met de komst van de verdediger van Juventus, maar moet daarvoor eerst budget creëren, zo klinkt het. Ajax is volgens Alfredo Pedullà van Sportitalia zo goed als akkoord met Juventus over een huurovereenkomst. De dertigjarige verdediger zou bovendien zijn jawoord aan Ajax hebben gegeven.

Voorlopig kan Ajax de transfer echter niet afronden, want eerst moet een andere verdediger vertrekken, aldus Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf op X. Daarvoor staan Josip Sutalo en Jakov Medic op de nominatie. “Zolang zij er nog zijn, gebeurt er in principe niets met Rugani”, aldus Verweij. Ajax informeerde aanvankelijk naar een koopdeal voor Rugani, maar lijkt nu in te zetten op een huurovereenkomst. Ook in dat geval zullen de Amsterdammers eerst salarisbudget vrij moeten maken voordat de komst van de Italiaan haalbaar wordt.

Ajax zit in de maag met Sutalo, zo schreef Voetbal International een week geleden. De club probeert de peperdure Kroaat naar de uitgang te dirigeren, maar Sutalo wil liever blijven. De verdediger zou inmiddels AFC Bournemouth, AS Roma, Lazio Roma, Fiorentina en OGC Nice hebben afgewezen.

Related posts