Ajax met deze 24 spelers onderweg naar Servië voor return tegen FK Vojvodina

Ajax is met 24 spelers onderweg naar Servië voor de return tegen FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League, zo meldt Ajax via de officiële website. Onder hen onder meer Jay Gorter, Ahmetcan Kaplan, Sivert Mannsverk en Bertrand Traoré. Daarnaast ontbreken nog Oranje-internationals Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Het tweetal is sinds maandag weer in training, maar klaarblijkelijk zijn zij nog niet wedstrijdfit. Ajax kiest ervoor om Bergwijn en Brobbey een individueel programma te laten volgen in Amsterdam.

Tijdens het heenduel zat Mannsverk een schorsing – opgelopen in het vorige seizoen – uit, al is het de vraag of hij donderdag in de basis zal beginnen. Farioli lijkt voor een middenveld te kiezen met Jordan Henderson als zes, waarbij de meest vooruitgeschoven middenvelders Kenneth Taylor, Kian Fitz-Jim en/of Steven Berghuis lijken te zijn.

Kaplan zat vorige week niet bij de wedstrijdselectie van Ajax. Zijn plek in het hart van de defensie werd ingenomen door Youri Baas. Laatstgenoemde, vorig seizoen nog verhuurd aan NEC, bleek een van de betere Ajacieden in de heenwedstrijd en dus is het de vraag of Baas zijn basisplek behoudt of dat Farioli gaat kiezen voor Kaplan.

Traoré kan mogelijk na zeven jaar zijn rentree voor Ajax maken. De aanvaller, die in het seizoen 2016/17 al op huurbasis speelde voor Ajax, speelde vorige week al minuten in een oefenduel met Vitesse. In dat duel wist hij bovendien te scoren. Vorige week stond Christian Rasmussen op de rechtsbuitenpositie. De terugkeer van Traore betekent dat een andere rechtsbuiten; Jaydon Banel, ontbreekt in de selectie. Vorige week was Bannel nog invaller in de slotfase van de heenwedstrijd.

In de lijst ontbreken ook Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Owen Wijndal en Silvano Vos. Zij zijn teruggezet naar de beloften en mogen op zoek naar een nieuwe club.

Volledige spelersgroep Ajax:
Doel: Jay Gorter, Remko Pasveer, Diant Ramaj
Verdediging: Devyne Rensch, Anton Gaaei, Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan, Youri Baas, Jakov Medić, Josip Šutalo, Dies Janse
Middenveld: Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Kian Fitz-Jim
Aanval: Kristian Hlynsson, Chuba Akpom, Carlos Forbs, Julian Rijkhoff, Bertrand Traoré, Steven Berghuis, Mika Godts, Christian Rasmussen

Related posts