Weghorst bereikt persoonlijk akkoord met Trabzonspor’ Grijpt Ajax mis?

Wout Weghorst heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Trabzonspor, zo melden verschillende Turkse media. Burnley en de nummer drie van het afgelopen Süper Lig-seizoen moeten het nu nog eens zien te worden over de transfersom voor de 31-jarige spits. Voor hoeveel seizoenen Weghorst mogelijk bij Trabzonspor gaat tekenen is niet bekend. 

De fysiek sterke spits wordt al weken gelinkt aan Ajax, maar de Amsterdammers moeten eerst spelers verkopen om zelf in actie te kunnen komen op de transfermarkt. Zo staan onder anderen Owen Wijndal, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic en Silvano Vos op de nominatie om te vertrekken. Dinsdagochtend meldde Het Parool dat er ook voor Gaston Ávila, Jakov Medic en Chuba Akpom geen plek meer lijkt zijn in de Johan Cruijff ArenA. Of Ajax op tijd in actie kan komen om Weghorstte halen wordt dus afwachten.

Omdat Weghorst gelinkt wordt aan Ajax krijgt hij van Kicker de vraag hoe hij tegenover een transfer naar Ajax staat. ‘Voor mij moet het totaalplaatje kloppen. We krijgen ons vierde kind en hebben de afgelopen jaren veel gereisd als gezin. Ik ben op zoek naar een vaste plek voor ons, dus thuis is zeker een optie. Ajax is de grootste club van Nederland, meer hoef ik er niet over te zeggen.’

Turkije is geen onbekend terrein voor de Nederlandse spits, die in de eerste seizoenshelft van 2022/23 op huurbasis uitkwam voor Besiktas. In januari werd die verhuurperiode afgebroken, aangezien Weghorst zijn zinnen had gezet op een verblijf bij Manchester United.

Weghorst heeft nog een eenjarig contract bij Burnley, waar hij tot op heden slechts twintig duels voor speelde. De afgelopen twee seizoenen werd hij verhuurd aan achtereenvolgens Besiktas, Manchester United en TSG Hoffenheim.

Het laatste seizoen van de in Borne geboren aanvalsleider in Nederland was het seizoen 2017/18. Toen groeide de Tukker namens AZ nog bijna uit tot topscorer van de Eredivisie met 18 goals in 31 wedstrijden. Daarnaast gaf hij zes assists.

Related posts