Ajax legt toptalenten Jinairo Johnson en Lyfe Oldenstam vast tot medio 2027

Ajax heeft Jinairo Johnson en Lyfe Oldenstam een eerste profcontract gegeven. Het duo maakt deel uit van de selectie van Ajax Onder 19 en zet zijn handtekening onder een driejarige verbintenis. Johnson en Oldenstam zijn de derde en vierde jeugdspelers die in korte tijd worden vastgelegd door Ajax. Afgelopen week zette Yoram Boerhout zijn handtekening onder de verlenging van zijn contract, dat oorspronkelijk doorliep tot medio 2024. Daarnaast werd vorige week ook Eternal Barron gecontracteerd. De aanvaller tekende net als Johnson en Oldenstam zijn eerste profcontract. Eerder werden Jorthy Mokio en Thijmen Romers al vastgelegd.

Johnson werd geboren in Amsterdam en speelt al sinds zijn zesde in de jeugdopleiding van Ajax. De zeventienjarige middenvelder won afgelopen seizoen met Ajax Onder 17 de Future Cup. Hij werd tevens uitgeroepen tot Speler van het Toernooi en (gedeeld) topscorer. Dit seizoen maakt de jeugdinternational van Nederland deel uit van de selectie van Ajax Onder 19.

Oldenstam verruilde in de zomer van 2020 de jeugdopleiding van PEC Zwolle voor die van Ajax. De zeventienjarige verdediger maakte afgelopen seizoen, net als Johnson, deel uit van het Ajax Onder 17 dat beslag legde op de Future Cup. Ook Oldenstam behoort dit seizoen tot de selectie van Ajax Onder 19.

Vanaf dit seizoen wordt Ajax Onder 18 vervangen door Ajax Onder 19. Volgens de KNVB bieden de dispensatieregels in de Onder 18-competities namelijk niet genoeg ruimte aan spelers om zich te ontwikkelen. De O18 competities zijn daarom geschrapt.

Related posts