‘Ramaj wil per direct weg na keuze voor Pasveer als eerste doelman’

De nieuwe Ajax-trainer Francesco Farioli lijkt definitief de keuze te hebben gemaakt voor Remko Pasveer als eerste doelman. Bronnen bevestigen definitief aan ESPN dat Pasveer als eerste keeper zal beginnen.  Diant Ramaj, vorig seizoen toch een van de spaarzame hoogtepuntjes van een van de slechtste Ajax-seizoenen aller tijden, begrijpt de beslissing niet van de Italiaanse trainer. De 22-jarige Duits jeugdinternational wil per direct weg bij de nummer vijf van de Eredivisie, aldus ESPN.

Jay Gorter focust zich op de rol als tweede keeper. De 24-jarige sluitpost keepte vorig seizoen 12 wedstrijden in Ajax 1, maar raakte zijn plek onder lat kwijt aan Ramaj na een blessure. Een jaar eerder werd hij nog een halfjaar verhuurd aan het Schotse Aberdeen. Mocht Gorter geen tweede keeper worden dan wil hij ook zo snel mogelijk vertrekken.

Ook de 32-jarige Gerónimo Rulli wil Ajax al langer verlaten. De Argentijnse wereldkampioen sloot het seizoen bij Ajax af als eerste keeper toen Ramaj geblesseerd raakte aan het einde van het seizoen, maar dat was niet voldoende om Farioli te overtuigen. Komende weken is Rulli actief op de Olympische Spelen.

De inmiddels 40-jarige Pasveer verlengde vorige week definitief zijn contract bij Ajax met één seizoen. Dit nadat hij twee weken zonder contract had getraind. De 40-jarige keeper is meer dan vijf jaar ouder dan de Italiaanse hoofdtrainer.

Related posts