Ajax bevestigt terugkeer van Traoré; Contract tot medio 2026

Ajax heeft de terugkeer van Bertrand Traoré bevestigd van de officiële kanalen. De Burkinees komt transfervrij over van Villarreal en tekent een contract tot de zomer van 2026. Eerder speelde Traoré al op huurbasis in Amsterdam.

Traoré speelde in het seizoen 2016/17 op huurbasis bij Ajax. Destijds werd hij gehuurd van Chelsea. Met Ajax werd hij dat seizoen tweede in de Eredivisie en werd in de Europa League de finale bereikt. Traoré speelde dat seizoen uiteindelijk 39 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij dertien keer trefzeker was.

Na zijn vertrek bij Ajax kwam Traoré uit voor Olympique Lyon, Aston Villa en Istanbul Basaksehir. Sinds de afgelopen winter speelde hij voor Villarreal, waar hij basisplaatsen afwisselde met een plek op de bank. Dat Traoré zou gaan terugkeren bij Ajax hing al enige tijd in de lucht. Volgens Het Parool is het salaris van de aanvaler bij Ajax afhankelijk van een prestatiecontract. Hoe meer het oud-jeugdproduct van Chelsea zal spelen, hoe meer hij verdient in Amsterdam.

Related posts