Twee Saudische clubs concreet voor Bergwijn maar kan ook naar West Ham en Olympique Marseille

Twee niet nader genoemde Saudische clubs hebben concrete toenadering gezocht voor Steven Bergwijn, zo schrijft De Telegraaf deze zaterdagmiddag. De Ajax-aanvaller geniet ondertussen ook interesse van West Ham United en Olympique Marseille.

“Bergwijn voerde vrijdag een gesprek met Ajax-trainer Francesco Farioli, die de buitenspeler graag wil behouden, maar het ook begrijpt als Bergwijn een nieuwe stap wil zetten”, schrijft de journalist van de ochtendkrant.

Bergwijn geniet ondertussen van zijn vakantie, nadat hij met het Nederlands elftal werd uitgeschakeld op het EK. Engeland bleek in de halve finale met 2-1 te sterk voor het nationale elftal van Ronald Koeman.

Ajax mikt volgens Verweij op een transfersom van tussen de 25 en 30 miljoen euro. De vleugelaanvaller werd in het seizoen 2022/23 voor iets meer dan 30 miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur.

“Volgens bronnen binnen Ajax heeft Farioli grote plannen met Bergwijn”, weet Verweij. “De Italiaan beseft echter ook dat de voormalig speler van PSV en Tottenham Hotspur samen met Brian Brobbey, Jorrel Hato en Kenneth Taylor een van de weinige spelers is die een grote transferwaarde vertegenwoordigt.”

Het is alom bekend dat Ajax financieel een jasje uit moet doen na het wederom mislopen van Champions League-voetbal. Een vertrek van Bergwijn zou naast de fikse transfersom ook een behoorlijke kostenpost qua salaris schelen.

Volgens Verweij lijkt voor Marseille de transfersom ’te hoog’. Een vertrek naar West Ham is volgens de journalist interessanter. De 35-voudig international woonde in zijn tijd bij the Spurs immers ook al in Londen.

Op de linksbuitenpositie beschikt Ajax naast Bergwijn ook over talenten Mika Godts (19) en Carlos Forbs (20). Bovendien kan Naci Ünüvar daar uit de voeten, hoewel een tijdelijk vertrek van de Zaandammer niet uit te sluiten valt.

Related posts