Arsenal legt bod bij Ajax neer op doelman Tommy Setford

Arsenal heeft bij Ajax een bod neergelegd om Tommy Setford naar Londen te halen, zo meldt transferjournalist Fabrizio Romano op X. Volgens Romano vinden er momenteel onderhandelingen plaats tussen Ajax en Arsenal over een mogelijke transfer van de Engelse sluitpost. Het contract van de achttienjarige doelman bij Ajax loopt nog een jaar door tot de zomer van 2025. Volgens Romano heeft Setford wel oren naar een transfer naar de Engelse topclub.

Bij Ajax heeft Setford met de nodige concurrentie te maken. Diant Ramaj lijkt ook onder de nieuwe hoofdtrainer Francesco Farioli de eerste keus te zijn onder de lat.Verder heeft Ajax ook nog Gerónimo Rulli en Remko Pasveer onder contract staan. Daarnaast heeft Ajax met Jay Gorter en Charlie Setford (Tommy’s oudere broer) nog twee talentvolle doelmannen.

Afgelopen seizoen kwam Setford het meeste in actie voor Ajax O18. Ook werd hij tijdens de meest recente interlandperiode opgeroepen voor Engeland O20. Bij Arsenal treft Setford als het daadwerkelijk tot een transfer komt ook de nodige concurrentie met de ervaren David Raya en Aaron Ramsdale. Daarachter staat nog de Estse international Karl Hein. Setford lijkt dus een eenkoop voor de lange termijn. Of Arsenal Setford willen laten spelen in Arsenal O21 of hem ergens anders willen stallen, is nog onduidleijk.

Related posts