‘Real Betis wil Ajax verlossen van dure Rulli’

Real Betis wil Ajax-doelman Gerónimo Rulli naar Spanje halen, zo meldt journalist Uriel Iugt, werkzaam voor het Argentijnse Mercado de Pases. De kans is groot dat de 32-jarige doelman komende zomer vertrekt uit Amsterdam, waar hij is voorbijgestreefd door Diant Ramaj. Ajax is bereid mee te werken aan een vertrek van Rulli, daar de routinier een vorstelijk salaris opstrijkt. De Argentijn zelf heeft geen zin om nog een seizoen tweede viool te spelen in de Johan Cruijff ArenA.

Real Betis kan een uitweg bieden, indien de Spaanse subtopper de belangstelling in de komende weken concretiseert. In Argentinië denkt men dat Rulli nog steeds goed in de markt ligt in Spanje, waar hij jaren keepte bij Real Sociedad en Villarreal.

De nummer zeven van LaLiga kan wel een extra doelman gebruiken, daar Claudio Bravo (41) komende zomer uit zijn contract loopt. Na het vertrekt van Bravo is de Portugees Rui Silva (30) de enige overgebleven doelman in de selectie van Real Betis.

Ajax nam Rulli in januari 2023 voor een slordige 8 miljoen euro over van Villarreal. Inmiddels staat de teller op 32 officiële duels in Amsterdamse dienst, waarin Rulli 37 tegentreffers moest incasseren. Twaalf keer hield hij de nul.

Related posts