Telegraaf: ‘Ajax concreet voor Sandler maar concurrentie van PSV’

Ajax en PSV azen allebei op Philippe Sandler, zo meldt De Telegraaf. De 27-jarige centrale verdediger draait een goed seizoen bij NEC, en kan dat komende zomer dus mogelijk belonen met een toptransfer. Ajax zou op dit moment het meest concreet zijn, volgens De Telegraaf.

Sandler speelt sinds 2022 bij NEC en maakt met name dit seizoen indruk bij de Nijmegenaren. Met NEC haalde de verdediger dit seizoen de finale van de TOTO KNVB Beker, waarin vorige week met 1-0 werd verloren van Feyenoord. De geboren Amsterdammer doorliep de jeugdopleiding van Ajax, en zou dus kunnen terugkeren bij de club die hij in 2016 inruilde voor PEC Zwolle. Volgens De Telegraaf is Ajax op zoek naar een opbouwend sterkte centrale verdediger, en staat Sandler dus bovenaan de lijst.

Sandler speelde na zijn tijd bij Ajax bij PEC, Manchester City, RSC Anderlecht, Troyes en Feyenoord. Bij de Rotterdammers beleefde hij een moeilijke periode, waarna hij medio 2022 transfervrij naar NEC vertrok. Voor de Nijmegenaren speelde hij tot dusver vijftig officiële duels.

Behalve Ajax zou dus ook PSV geïnteresseerd in Sandler. De Eindhovenaren willen komende zomer hoe dan ook een rechtercentrale verdediger halen, en Sandler is dus een belangrijke kandidaat. PSV houdt de situatie ‘nauwlettend in de gaten’. Zondagochtend ging Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, al kort in op de mogelijke belangstelling van PSV in Sandler. “Het is een goede speler. Ik weet niet of hij het niveau bij ons aan zou kunnen, daarvoor zou hij eerst bij ons moeten spelen. Maar het is een interessante speler, dat is duidelijk”, zei hij in Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Related posts