Turkse media: ‘Ziyech terug naar Ajax’

‘Hakim Ziyech aast op een Eredivisie-terugkeer’, zo meldt Soccernews. Het medium geeft ‘Turkse roddelmedia’ als bron. Ziyech speelt momenteel voor Galatasaray, dat hem huurt van Chelsea, maar bij beide clubs zou hij naar verluidt geen toekomst meer hebben. En daarom zou hij voor een comeback gaan bij Ajax, zo luidt de conclusie.

Ziyech vertrok in de zomer van 2020 na een zeer succesvolle periode bij Ajax. Hij verdiende een toptransfer naar Chelsea dat een slordige 44 miljoen euro overmaakte naar Ajax. Na een goede start verdween Ziyech naar de achtergrond en kwam Galatasaray hem uit zijn lasitge positie op huurbasis bevrijden. Ook in Istanbul lukt het Ziyech niet echt zijn stempel te drukken, vooral door blessureleed. Ziyech keert dus aan het eind van dit siezoen waarschijnlijk terug naar Chelsea maar het gerucht gaat ook nog dat Ziyech al dusdanig veel wedstrijden heeft gespeeld in de Süper Lig dat Galatasaray verplicht is om hem definitief over te nemen van Chelsea. Volgens de media in Turkije heeft Ziyech ook dan alsnog geen toekomst in Istanbul. De voorkeur van Ziyech zelf zou dus bij Ajax liggen.

Ook Saudi-Arabië zou nog een optie zijn. De oud-Ajacied had al een paar keer de mogelijkheid om naar de Saudi Pro League te vertrekken en één keer was zijn handtekening zelfs al bijna gezet, maar toen kwam hij niet door de medische keuring.

Related posts