Live PSV – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Zondagmiddag om 14:30 uur speelt Ajax de uitwedstrijd tegen PSV. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je dit weekend wederom een tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
PSV – Ajax staat voor de 68ste keer op het programma. Ajax nam 17 keer de volle buit mee terwijl de thuisploeg 33 keer wist te winnen. Vorig seizoen eindigde het duel in een 3-0 overwinning voor PSV. Dit seizoen is PSV nog foutloos in de competitie terwijl Ajax maar één van de zeven wedstrijden wist te winnen.

Makkelie aangesteld als arbiter
Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als arbiter voor deze wedstrijd. Hij wordt in Eindhoven geassisteerd door Hessel Steegstra en Jan de Vries. René Dieperink is de VAR in Zeist.

Maduro wil aanvallender voetballen
Ajax gaat zondag tegen PSV niet zo verdedigend spelen als donderdagavond tegen Brighton & Hove Albion in de Europa League, zo laat interim Hedwiges Maduro weten. ‘Brighton speelt op een unieke manier, waar de hele Premier League moeite mee heeft. Daarom leek het ons verstandig om het zo te doen’. PSV is een aanvallende ploeg en geeft weleens ruimte weg en daar moet je van profiteren. We weten waar we heen moeten, maar ook in welke situatie we zitten. Het is trainen, trainen, trainen, met heel veel nieuwe spelers die moeten wennen aan Ajax. Er is veel vertrouwen nodig en dat krijg je alleen door goede resultaten. Iedereen weet dat we in een lastige fase zitten. Onze fans hebben ons enorm gesteund in Brighton. Hopelijk doen ze dat ook als we straks een paar keer in de Arena spelen. We hebben dit seizoen pas driemaal thuis gespeeld in de Eredivisie. Andere ploegen al vijf keer.

Verwachte opstelling PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Til, Veerman; Bakayoko, De Jong, Lozano

Verwachte opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Tahirovic, Berghuis, Taylor; Forbs, Brobbey, Bergwijn

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts