Live Brighton – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Donderdagavond speelt Ajax de derde wedstrijd in de groepsfase van de Europe League en is Brighton de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je dit weekend wederom een tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax en Brighton treffen elkaar voor het eerst in Europees verband. De Engelse ploeg heeft een ware klim gemaakt in het voetbal en speelt daardoor dit jaar voor het eerst Europees voetbal. Wel deden de twee clubs op transfergebied al eens zaken. Zo vertrokken Joel Veltman en Kjell Scherpen van Amsterdam naar de Engelse zuidkust.

Frankowski aangesteld als arbiter
Bartosz Frankowski is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor deze wedstrijd. De Pool wordt in Engeland bijgestaan door landgenoten Marcin Boniek en Jakub Winkler. Patryk Gryckiewicz is de vierde official en Piotr Lasyk is de VAR van dienst.

Rensch, Gorter en Mikautadze reizen niet mee
Hedwiges Maduro, die wordt doorgeschoven tot het hoofdtrainerschap na het ontslag van Maurice Steijn, moet het in Engeland gaan doen zonder drie spelers. Zo is Jay Gorter nog niet hersteld van zijn blessure die hij opliep tegen FC Utrecht en zal Diant Ramaj vrijwel zeker zijn vervanger zijn. Devyne Rensch kampt eveneens met een blessure en is Georges Mikautadze ziek achtergebleven in Amsterdam.

Wedstrijdselectie Ajax tegen Brighton:
Pasveer, Ramaj, Gaaei, Hato, Salah-Eddine, Medic, Sosa, Ávila, Sutalo, Taylor, Van den Boomen, Vos, Tahirovic, Bergwijn, Brobbey, Akpom, Forbs, Berghuis, Setford, Hlynsson, Godts, Gooijer

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts