John van ’t Schip bevestigt in gesprek te zijn over trainersfunctie bij Ajax

John van ‘t Schip heeft dinsdagmiddag tegenover de NOS bevestigd in gesprek te zijn met Ajax over een dienstverband als trainer. Maurice Steijn werd maandagavond door Ajax ontslagen. De coach stond na zeven wedstrijden met vijf punten op de zeventiende plaats en heeft zijn contract ‘in goed overleg met de club’ ontbonden.

Direct na het nieuws zei Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad al dat Van ‘t Schip topkandidaat was om het stokje van Steijn over te nemen. Of het om een interim-functie tot het einde van het seizoen of een langere aanstelling gaat, is nog niet bekend.

Van ‘t Schip zou sowieso al een rol gaan vervullen bij Ajax. Adviseur Louis van Gaal schoof hem eerder deze maand naar voren om te fungeren als rechterhand van Klaas-Jan Huntelaar, die alle taken van de ontslagen Sven Mislintat op zijn bordje kreeg.

Dat Huntelaar nu kampt met een burn-out, is geen reden voor Ajax om Van ‘t Schip niet door te schuiven als trainer van de club. In het verleden gaf Van ’t Schip al verspreid over meerdere periodes invulling aan diverse functies binnen Ajax. Tussen 1981 en 1992 was hij speler van Ajax en werd in 1997 jeugdtrainer. Vier jaar later werd hij assistent van Co Adriaanse.

In 2009 was Van ‘t Schip interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Marco van Basten. Ook als (assistent-)bondscoach heeft Van ‘t Schip ervaring. Tussen het EK 2004 en het EK 2008 was hij assistent bij het Nederlands elftal. Verder zwaaide hij de scepter bij de Griekse nationale ploeg tussen 2019 en 2021.

Related posts