AD: ‘Maurice Steijn fluisterde oud-Ajacieden in die zich opvallend mild toonden richting Steijn’

Maurice Steijn heeft volgens het Algemeen Dagblad de afgelopen periode contact gehad met verschillende ‘oud-Ajacieden’ die de afgelopen periode veel kritiek hebben geuit op de aankopen van Ajax. Waar er door vele supporters geroepen werd om het ontslag van Jan van Halst (interim-directeur), Maurits Hendriks (Chief Sports Officer) en enkele leden van de Raad van Commissarissen, werd Steijn opvallend lang uit de wind gehouden, ook door bepaalde analisten. Volgens het AD kwam dit door het persoonlijke contact van Steijn met deze ‘oud-Ajacieden’. Het Algemeen Dagblad schrijft in een groot achtergrondverhaal dat verschillende oud-Ajacieden door Steijn werden ‘ingefluisterd’. De ochtendkrant gaat daar echter niet dieper op in en noemt ook geen namen. Wel is duidelijk dat enkele oud-Ajacieden in hun rol als analist veel zomeraanwinsten van Ajax diskwalificeerden.

Steijn werd maandagavond door Ajax ontslagen ontslagen vanwege de aanhoudende dramatische resultaten. Oud-Ajacieden als Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Andy van der Meijde oordeelden de afgelopen weken hard over het spel van Ajax. In de ogen van de analisten viel Steijn echter nauwelijks iets te verwijten. Van der Vaart, Sneijder en Van der Meijde noemden het ontslag van Steijn zelfs onterecht, terwijl Marco van Basten op zijn beurt twijfels had over het moment van wegsturen van de 49-jarige oefenmeester, daar veel goede trainers nu bezet zijn.

Steijn zelf beklaagde zich na het puntverlies bij Fortuna Sittard (0-0), begin september, over de inspraak in het aankoopbeleid onder de inmiddels ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat en dat ‘de tijd moest leren of er genoeg kwaliteit in de selectie zat’. Meerdere keren hekelde hij de afgelopen maanden de kwaliteit van zijn zomeraanwinsten.

Pierre van Hooijdonk suggereerde zondag, een dag voor het ontslag van Steijn, bij Studio Voetbal dat de oefenmeester nog altijd trainer van Ajax was dankzij zijn ‘goede band’ met de media. “Het netwerk van Steijn met betrekking tot de media is gewoon heel sterk. Veel mensen begrijpen niet waarom er niemand zegt: die trainer moet weg. Er is gewoon minder kritiek omdat hij goed met de media omgaat.” Van Hooijdonk stelde in een felle discussie met Van der Vaart dat Steijn de opinie van de analisten beïnvloedt door ‘koffie te drinken’.

Related posts