Ajax draagt Danny Blind officieel voor als commissarislid

Ajax draagt Danny Blind officieel voor als lid voor de Raad van Commissarissen (RvC), zo bevestigt de club via de eigen website in een persbericht. Over de voordracht wordt besloten op een te organiseren Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). De voordracht betreft een periode vanaf deze BAVA tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2027. Eerder liet clubwatcher Mike Verweij in Kick-off van de Telegraaf al weten dat Blind zou worden aangedragen, maar dan als adviseur.

Blind heeft al ervaring in de rol van commissaris bij Ajax. De 493-voudig Ajacied was in de periode van april 2018 tot augustus 2021 ook al lid van de RvC. Daarna werd Blind assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, tot en met het WK van 2022.  In december sprak hij nog uit ‘zijn handen vrij te willen hebben’. Nu keert Blind op voorspraak van Van Gaal dus alsnog terug bij Ajax. Van Gaal was zelf de derde in het rijtje boegbeelden die het ‘Ajax-dna’ terug moest brengen in de Johan Cruijff ArenA. Michael van Praag en Leo van Wijk (leden RvC) gingen Van Gaal voor, terwijl ook John van ’t Schip als technisch adviseur kwam.

Naast speler en commissaris bekleedde Blind nog velerlei functies in Amsterdam. Hij was eerder al directeur spelersbeleid, hoofd jeugdopleidingen, hoofdtrainer, assistent-trainer en technisch directeur bij Ajax. Voor het restant was Blind alleen werkzaam bij het Nederlands elftal, als bondscoach en assistent-bondscoach.

Het is nog duidelijk wanneer er officieel besloten wordt over Blinds voordracht. Over de voordracht van Van Praag en Van Wijk wordt officieel besloten op vrijdag 17 november.

Related posts