Ajax voegt John van ’t Schip toe aan technisch management

John van ’t Schip gaat Ajax assisteren in het transferbeleid op korte termijn, zo meldt het Algemeen Dagblad en bevestigt de oud-aanvaller tegenover de NOS. Van ’t Schip, die elf jaar het shirt van Ajax droeg, wordt toegevoegd aan het technisch management van de club. Rafael van der Vaart werd, volgens de NOS, ook benaderd voor een rol binnen Ajax. De oud-international bedankte daarvoor.

Met de aanstelling van Van ’t Schip speelt Ajax in op het ontslag van directeur voetbalzaken Sven Mislintat, die onlangs het veld moest ruimen. Het is een opvallende move van Ajax, daar Van ’t Schip nooit eerder direct betrokken was bij het aankoopbeleid van een club. Bij Ajax gaat Van ’t Schip samenwerken met Klaas-Jan Huntelaar. De oud-spits is als technisch manager vooral verantwoordelijk voor de jeugdcontracten bij Ajax, maar zou door het vertrek van Mislintat een prominentere rol in het aankoopbeleid kunnen krijgen.

‘Ja, klopt. Ajax zal er binnenkort verder over uitweiden’, aldus ‘Schip’ tegenover de NOS. De oud-Ajacied lijkt echter niet per direct in functie te gaan treden in Amsterdam. ‘Privéomstandigheden hebben eerst voorrang.’ Bekend is dat Danïelle van ’t Schip, de vrouw van de oud-voetballer van de club, al gedurende een langere tijd ziek is.

Voor Van ’t Schip is het een nieuwe functie die hij niet eerder uitvoerde. Wel heeft hij veel ervaring als trainer, het laatst als bondscoach van Griekenland (van 2019 tot 2021). Ook was hij verdeeld over diverse periodes actief bij Ajax, eerst als jeugdtrainer en later als assistent-coach, onder meer van Marco van Basten. Die rol vervulde Van ’t Schip ook in de technische staf van Van Basten bij het Nederlands elftal.

Ajax bracht met Louis van Gaal al extra know-how binnen. De ervaren voetbalcoach is officieel adviseur van de Raad van Commissarissen. Van Gaal voerde zondagmiddag rondom de wedstrijd van Ajax tegen AZ in de ArenA ook nadrukkelijk overleg met interim-algemeen directeur Jan van Halst.

Related posts