‘Fulham gaat in slotfase transferperiode voor Wijndal’

Fulham gaat zich melden bij Ajax voor Owen Wijndal, zo meldt The Telegraph. Het is niet bekend of de Engelsen inzetten op een huurdeal of een permanente transfer. Wat wel zeker is, is dat Fulham deze week graag nog een linksback aan te selectie toevoegt en dat Wijndal een van de topgegadigden is. De markt sluit vrijdagavond om 23.59 uur en de verwachting is dat Fulham in ieder geval een poging gaat wagen om Wijndal los te weken. 

Wijndal wordt daardoor wellicht herenigd met Calvin Bassey, die eerder deze zomer de overstap naar Fulham maakte. De Engelsen betaalden 22,5 miljoen euro voor de 23-jarige linkspoot, waardoor Ajax vrijwel de gehele investering terugverdiende. Saillant deetail is dat volgens The Telegraph Fulham ook trekt aan een andere ex-Ajacied: Lucas Ocampos

Wijndal is ook onder Maurice Steijn geen onbetwiste basisspeler en stond alleen in het Europa League-duel met Ludogorets (1-4 winst) aan de aftrap. In de competitiewedstrijden tegen Heracles Almelo (4-1 winst) en Excelsior (2-2) kwam hij als invaller binnen de lijnen. De linksback positie is bij Ajax sterk bezet, daar Maurice Steijn naast Wijndal ook over Gastón Ávila en Anass Salah-Eddine beschikt. Ook Jorrel Hato zou daar eventueel uit de voeten kunnen.

Related posts