Ajax maakt komst Satulo officieel bekend

Het heeft even geduurd maar nu komst dan toch eigenlijk officieel het nieuws naar buiten: Ajax en Dinamo Zagreb hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Josip Sutalo naar Ajax, zo valt te lezen op Ajax.nl. De clubs kwamen een transfersom overeen waarbij Ajax € 20,5 miljoen betaalt aan Dinamo Zagreb. Dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal € 23,5 miljoen.

Sutalo is bij Ajax de opvolger van Jurriën Timber, die Ajax eerder deze zomer voor 40 miljoen euro inruilde voor Arsenal. Eerder haalde Ajax met Jakov Medic al een rechtsbenige centrale verdediger, maar het lijkt erop dat hij als back-up gaat fungeren. Voor Medic, die overigens landgenoot is van Sutalo, betaalden de Amsterdammers slechts twee miljoen euro. Dat bedrag kan middels bonussen nog wel oplopen. Jeugdspeler Olivier Aertssen is eveneens een optie voor trainer Maurice Steijn, al lijkt hij zijn minuten vooral in Jong Ajax te gaan maken.

Sutalo is een jeugdproduct van Dinamo Zagreb en is al sinds 2014 verbonden aan de club. Na een uitleenbeurt aan NK Istra wist hij zijn basisplaats definitief te veroveren. Inmiddels staat de teller op 86 officiële duels voor de Kroatische recordkampioen, waarin Sutalo goed was voor 6 doelpunten en 4 assists. De Kroatische mandekker groeide in Zagreb uit tot international en maakte deel uit van de WK-selectie van bondscoach Zlatko Dalic. Vanwege de hevige concurrentie centraal achterin bij het nationale elftal kwam Sutalo enkel in actie tijdens de troostfinale tegen Marokko (2-1 winst).

Related posts