Live Ajax – Excelsior: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Zaterdagmiddag wacht voor Ajax de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je dit weekend wederom een tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Voor de ploeg van Maurice Steijn wacht de uitwedstrijd tegen Excelsior. De Rotterdammers zijn het seizoen begonnen door na een spectaculaire wedstrijd met 3-4 te winnen van NEC. De winnende treffer viel pas in de tiende minuut van de blessuretijd.

Het Algemeen Dagblad verwacht één wijziging in de basisopstelling Ajax. Jay Gorter vervangt naar alle waarschijnlijkheid de geblesseerde Gerónimo Rulli. Voor de rest zullen volgens het medium dezelfde tien spelers aan de aftrap beginnen als tegen Heracles Almelo. Dit betekent dat aankopen Carlos Forbs en Diant Ramaj opnieuw op de bank beginnen.

Ajax speelde voor de Eredivisie 23 keer eerder een uitduel tegen Excelsior. Tot nu toe werd er 17 keer gewonnen, werd er 5 keer gelijk gespeeld en slechts 1 keer werd er verloren. Vorig seizoen eindigde het duel in een 1-4 zege, de debuutwedstrijd van interim-trainer John Heitinga.

De selectie van Excelsior kent meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Kik Pierie maakte deze zomer de definitieve overstap nadat hij vorig seizoen op huurbasis al een half jaar in Rotterdam speelde. Reserve doelman Norbert Alblas speelde in de jeugd van Ajax.

De KNVB heeft Dennis Higler aangesteld als scheidsrechter voor het duel in Rotterdam. Higler wordt daarbij ondersteund door assistent-scheidsrechters Jeroen Ketting en Sjoerd Nanninga, terwijl Marc Nagtegaal de vierde official is. Erwin Blank is tijdens de wedstrijd de VAR en hij krijgt hulp van Michael Eijgelsheim. De wedstrijd tegen Excelsior begint vanmiddag om 16:30uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Gorter; Rensch, Medić, Hato, Salah-Eddine; Tahirović, Van den Boomen, Taylor; Kudus, Brobbey, Bergwijn.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts