Ajax zet in op verrassende terugkeer Tagliafico die zelf ook wel wil maar volgens ESPN onrealistisch

Ajax mikt op een terugkeer van Nicolás Tagliafico, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. Ajax is ontevreden over de huidige bezetting op de linksbackpositie. Owen Wijndal lijkt afgeschreven, terwijl ook Anass Salah-Eddine, momenteel eerste keus, te licht wordt bevonden. Tagliafico, voormalig publiekslieveling in de Johan Cruijff ArenA, moet in dat opzicht uitkomst bieden. De Argentijn zou, volgens de krant, wel openstaan voor een terugkeer. Het is onbekend wat Olympique Lyon voor de vleugelverdediger wenst te ontvangen. Ajax heeft Gastón Ávila op het oog als Tagliafico niet haalbaar blijkt. De 21-jarige linksback van Royal Antwerp moet naar verluidt 12 miljoen euro kosten. ESPN heeft inmiddels ook navraag gedaan op de berichtgeving van De Telegraaf. Volgens hen is er inderdaad al enige tijd interesse is van Ajax in een terugkeer van Tagliafico maar is een transfer op dit moment niet realistisch. De sportzender geeft geen toelichting op die conclusie.

De 30-jarige Tagliafico is pas een jaar vertrokken uit Amsterdam. Daar werd hij in zijn laatste seizoen in de pikorde voorbijgestreefd door Daley Blind. In de seizoenen daarvoor maakte hij deel uit van het onvolprezen team van Erik ten Hag, dat onder meer de halve finale van de Champions League haalde. Tagliafico komt nu uit voor Olympique Lyon, waar Peter Bosz – zijn andere trainer bij Ajax – hem naartoe haalde.

Tagliafico kwam in januari 2018 voor vier miljoen euro van Independiente naar Ajax en groeide in 4,5 seizoen uit tot publiekslieveling. De verdediger speelde 169 wedstrijden, scoorde 16 keer, leverde 23 assists, werd drie keer landskampioen en won twee keer de KNVB-beker. In 2019 reikte hij met de Amsterdammers tot de halve finale van de Champions League.

Tagliafico is nog altijd helemaal weg van Ajax en Amsterdam, zo blijkt uit zijn Instagram-account. Zo zijn daarop foto’s en filmpjes van deze zomer te zien met een in de hoofdstad varende en zwemmende Argentijn. Daaronder plaatste hij de drie Andreaskruizen van de stad. De komende dagen zal blijken of Olympique Lyon, dat hem een jaar geleden voor 4,2 miljoen euro van Ajax overnam, bereid is hem aan Ajax te verkopen en tegen welke prijs.

Related posts