Ajax verliest op De Toekomst besloten oefenduel tegen Go Ahead Eagles

Ajax heeft maandagmiddag op Sportpark De Toekomst een besloten oefenduel met 0-1 verloren van Go Ahead Eagles. Ajax verscheen met hoofdzakelijk de reservespelers van het eerste elftal aan de aftrap. Diant Ramaj verdedigde het doel, terwijl de verdediging gecompleteerd werd door, Jorgé Sanchez, Olivier Aertssen, Tristan Gooijer en Owen Wijndal. Op het middenveld koos Steijn voor Silvano Vos, Davy Klaassen en Berghuis. De voorhoede startte met Carlos Forbs, Cristian Rasmussen en Mika Godts. De goal van Go Ahead Eagles ontstond na een grote fout van Berghuis in de opbouw bij Ajax (zie hieronder).

Opvallende aanwezige langs de rand van het veld was Calvin Bassey, die eerder deze zomer een transfer naar Fulham maakte. Ook hij zag Ajax na ruim een half uur spelen op achterstand komen na de fout van Berghuis. Die kreeg de bal aangespeeld van doelman Ramaj en bood Go Ahead na een mislukte kaats vervolgens een niet te missen kans. Een bijna vergelijkbare fout die Ajax maakte tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch. Sylla Sow profiteerde ditmaal van het buitenkansje en bood Thibo Baeten een niet te missen kans voor een leeg doel: 0-1.

Ajax slaagde er in het restant van het duel niet meer in om terug in de wedstrijd te komen. Godts raakte nog wel de paal, terwijl invaller Jayden Banel van dichtbij het vizier niet op scherp had. Aan de zijde van Go Ahead liet Darío Serra in de slotfase na om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Oefenduel
Ajax – Go Ahead Eagles 0-1 (0-1)
34. Baeten 0-1

Opstelling Ajax:
Ramaj; Sánchez (74.Jermouni), Aertssen, Gooijer (51.Brandes), Wijndal; Vos (74.Fitz-Jim), Klaassen (74.Martha), Berghuis (74.Misehouy); Forbs (46.Hlynsson) , Rasmussen (46.Banel), Godts.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Mulder; Saathof, Kramer, Amofa, James; Edvardsen, Blomme, Linthorst, Serra; Sow, Baeten.

Related posts