‘Mislintat moet het salarisplafond aantikken als Ziyech op de markt komt’

Hans Kraay junior ziet het wel gebeuren dat Hakim Ziyech terugkeert in de Johan Cruijff ArenA. Dat zegt Kraay junior bij Voetbalpraat op ESPN. De flegmatieke buitenspeler annex aanvallende middenvelder zit bij Chelsea op een dood spoor en mag van de Londense club op zoek naar een nieuwe uitdaging. In Amsterdam en omstreken zien ze Ziyech graag komen, maar weet men ook dat hij een flink salaris opstrijkt.

“Ziyech heeft een paar keer pech gehad dat een aantal transfers niet doorgingen. Ik kan me wel voorstellen dat Ajax zich gaat melden bij hem als Kudus vertrekt. Hij kan hangend op rechts en op 10 spelen. Hij loopt niet in de weg, hè.”

Mario Been vraagt zich af wat er overblijft als Ziyech niet terugkeert bij Ajax. “Hij heeft de kans gehad in het buitenland, maar werd afgekeurd (bij Al-Nassr, red.). Misschien dat dat bij meer Europese topclubs op de loer ligt en dat Ajax tegen hem zegt: ‘Wij halen jou gewoon en kijken wel hoe en wat. Misschien dat je per wedstrijd wordt betaald naar gelang je fitheid.'”

Waar Kraay denkt dat Ziyech momenteel een jaarsalaris opstrijkt van 5 miljoen euro, denken de andere tafelgasten eerder aan een netto jaarsalaris van 8 miljoen. “Je ontkomt er niet aan dat hij veel moet verdienen”, aldus Kees Kwakman. “Als hij op de markt komt, weet je zeker dat Mislintat het salarisplafond moet aantikken. Daar ontkomt hij niet aan.”

Been hoopt vooral dat Ziyech ook waarde hecht aan zijn sportieve ambities. “Is dat een drempel voor Ziyech om het te laten afketsen? Het salaris? Het lijkt me een voetballiefhebber. Die wil toch weer voetballen om zijn carrière nieuw leven in te blazen? Misschien kan hij daarna nog een stapje maken.” Ben Jacobs schreef onlangs namens CBS Sports dat Ziyech bereid is om een deel van zijn salaris in te leveren voor een terugkeer bij Ajax.

Ziyech heeft nog een tweejarig contract bij Chelsea tot medio 2025. Zijn waarde wordt op dit moment op zo’n 16 miljoen euro geschat. De vraag is of Chelsea nog een aanzienlijk bedrag aan hem wil verdienen, genoegen neemt met een lager bedrag of dat verhuur wellicht ook een optie is.

Related posts